Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ -ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΕΘΑΣ//ΕΦΡΑΙΜ Ο ΣΥΡΟΣ







Θέμα δημοσίευσης: κάρτα του πολίτη









Οι άγιοι έχουν προβλέψει την «κάρτα του πολίτη». Τι μας λένε;



Ο Αρέθας επίσκοπος Καισαρείας και διάδοχος του Μ.Βασιλείου στον επισκοπικό θρόνο στο έργο του «Εξήγησις της Ιεράς Αποκαλύψεως PG 106» αναφέρει: «το χάραγμα θα δοθεί σαν ψήφος εντριβή και εγνωσμένη ανθρώποις».

Από την άλλη έχουμε τον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο που στον λόγο του «περί εμφάνισης του αντιχρίστου» (Ασκητικά) μας πληροφορεί: «διότι τοιούτον τρόπο χρησιμοποιεί ο τύραννος ώστε όλοι να βαστάζουσιν το σημάδι του πριν έρθει να απατήσει τα σύμπαντα».

Ας δούμε λοιπόν σε συνδυασμό τις πληροφορίες που οι μας δίνουν:



- α) «ψήφον εντριβή». Στα χρόνια του Επισκόπου Αρέθα οι άνθρωποι ψήφιζαν γράφοντας το όνομα του υποψηφίου που προτιμούσαν σε κάποιο πλακίδιο σε μέγεθος τραπουλόχαρτου = «ψήφον» (εξ ου και η λέξη ψηφιδωτόν=μικρό πλακίδιο) και μετά το έριχναν στην κάλπη... Η λέξη εντριβής-του εντριβούς, σημαίνει κάτι που είναι καθημερινής χρήσης.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το χάραγμα

αρχικά θα δοθεί με την μορφή πλακιδίου

(κάρτας) καθημερινής χρήσης.



- β) Από την άλλη ο Άγιος Εφραίμ μας τονίζει ότι οι άνθρωποι θα «βαστάζουσιν» το σημάδι προ της ελεύσεως του ανόμου. Προσέξτε ότι ο άγιος δεν λέγει ότι θα φέρουσι επί του σώματος, αλλά ότι θα βαστάζουν το σημάδι του στο χέρι τους και ότι αυτό θα γίνει προτού να εμφανιστεί δημόσια ο Αντίχριστος για να αναλάβει την παγκόσμια εξουσία (απαιτήσει τα σύμπαντα). Μετά την εμφάνισή του θα απαιτήσει, όπως αναφέρει και η Αποκάλυψη, το χάραγμα να το φέρουν οι άνθρωποι επί του σώματός των, της δεξιάς χειρός και του μετώπου των!!!



«...ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ.»

(Κατά Ιωάννην Η΄-32)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου