Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ//ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ //ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


«Θεωρεί ακόμη η Ιερά Κοινότης εύλογο την ανησυχία πολλών για τις συνέπειες που μπορεί να έχη στην ελευθερία και αξιοπρέπεια του ανθρώπου το ηλεκτρονικό φακέλλωμα» (Ανακοινωθέν ΕΔΙΣ Αυγούστου 1988).

«Το ηλεκτρονικόν αρχείον, του οποίου η δημιουργία εσχάτως προωθείται και με την εξαγγελθείσαν "ενιαίαν κάρταν ασφαλιζομένου", είναι βέβαιον ότι θα ανοίξη την είσοδον εις μίαν πράγματι Νέαν' και εφιαλτικήν εποχήν» (Ανακοίνωσις Ιεράς Κοινότητος, 5/18 Μαρτίου 1993).

«Έχει γίνει πολύς λόγος για το δημοκρατικό έλλειμμα αυτής της σύμβασης [Συνθήκης Σένγκεν] ... Με την Σύμβαση και το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν διευκολύνεται η παραβίαση του προσωπικού απορρήτου και πλήττεται ουσιαστικά το τεκμήριο της αθωότητος του πολίτη ... Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους οικονομικά ισχυρούς που θα έχουν νόμιμη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων να τους εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως» (Ανακοίνωσις Ιεράς Κοινότητος, 11/24 Φεβρουαρίου 1997).

«Μία ενδεχομένη προσπάθεια εφαρμογής της Συμβάσεως του Σένγκεν στη χώρα μας, και μάλιστα με το αναγκαίο επακόλουθό της, την έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και τη χρήση του Ενιαίου Κωδικού Αριθμού Μητρώου (Ε.Κ.Α.Μ.), θα έχη ως φυσική συνέπεια να εύρη η Πολιτεία όλους ανεξαιρέτως τους Αγιορείτες αντιμέτωπους ως "αντιρρησίες συνειδήσεως"»(Ανακοίνωση ΕΔΙΣ 20.5/2.6.1997).

«Διακηρύττουμε άλλη μια φορά ότι το θεμελιώδες καθήκον της ομολογίας της πίστεως, αλλά και η πίστις στα όσα ο Παράκλητος παρέδωσε ως προφητεία στην Χριστιανική Εκκλησία, μας υποχρεώνουν να αρνηθούμε να παραλάβουμε κάθε είδος ηλεκτρονικού δελτίου με ΕΚΑΜ, ως προσβάλλοντος την ελευθερία του προσώπου και την χριστιανική μας συνείδησι» (Ανακοίνωσις ΕΔΙΣ 21.8/3.9.1997).

«….δια της παρούσης ανακοινώσεως, καλεί τον Ελληνικόν Λαόν να εκδηλώση δια παντός νομίμου και δημοκρατικού μέσου την αντίθεσιν του εις την έκδοσιν των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και εις την υπο της Βουλής ψήφισην της περι προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος τροπολογίαν.» και συνεχίζει «Ουδείς νέος νόμος δύναται να
προστατεύσει την προσωπικήν ελευθερίαν του πολιτού από την σχεδόν απεριόριστον
εις σύχρονον ηλεκτρονικήν τεχνολογίαν!Μόνον η οριστική κατάργησις του νόμου...θα διαλύση τους φόβους και θα κατασιγάση την ζωηράν ανησυχίαν του Ελληνικού Λαού δι'εν επικείμενον γενικόν "ηλεκτρονικόν φακέλλωμα",το οποίον αναμφιβόλως θα προετοιμάζη το έδαφος και δια το μισητόν και αντίχριστον σφράγισμα του 666.
Αδελφοί Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί, γρηγορείτε και μείνατε σταθεροί και αμετακίνητοι εις την Αγίαν Ορθόδοξον Πίστιν μας και μη αμφιβάλλετε ότι "Αύτη εστιν η νικήσασα τον κόσμον,η πίστις ημών".(Α΄Ιωαω.Ε΄4)//Άγιον Όρος 18 Μαρτίου 1993

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου